EST Floattech

EST Floattech har i mange år utviklet og produsert batterisystem for det maritime marked. Fabrikken ligger i dag 5 min i fra Schipole i Hoofddoorf.

Green Orca batteri system

Green Orca er utviklet med sikkerhet og kvalitet i høysete. Cellene er 200 Ah pose celler i fra Kokam, disse cellen er koblet i serie til en nominell modul spenning på 54 Volt DC. Modulene er støpt aluminium bokser som er flenset sammen med en grafitt pakning. Modulene monteres i kasser som skrues sammen, og gir oss muligheten til å stable batterisystemet som en komplett streng. En streng kan bygges sammen med opptil 18 moduler. På hver modul sitter en modul kontroller som styrer enkelt modulen. Hver modul kontroller snakker med batteri system kontrolleren.

EST Floattech

EST Floattech produces their own battery modules in the Netherlands. Their battery system is specially developed for maritime use and Green Orca 1050 is DNV-GL type approved.


Read more about EST Floattech

Green Orca batteri modulen

Modulen består av celler, BMS overvåkningskort og kontakter for elektrisk tilkobling og CAN bus kommunikasjon.

Fordeler

  • Høy energitetthet, 100Wh/kg

  • Høy batterilevetid. Minimum 4600 sykluser @80%DoD, 0,5C charge/discharge, 70% EOL

  • Lav impedans og dermed lav varmeutvikling

  • Lav selvutladningshastighet

Systemintegrasjon

Batterisystemet kan enkelt installeres ved å koble strømkablene fra BCU direkte til en AC/DC- eller DC/DC omformer. Den kan også kobles direkte til en DC-buss. Om det er flere strenger slik at man trenger flere PDU'er (BCU'er), kobler man disse parallelt og til en felles buss.

Kommunikasjonen blir ivaretatt av komponenten Master BMS (MBMS) som sikrer at alle strengene snakker sammen og med resten av systemet. MBMS kommuniserer med det eksterne systemet via en CAN-buss.